Een gebruikte auto kopen: 3 eenvoudige tips voor het kiezen van een parel

Een gebruikte auto kopen: 3 eenvoudige tips voor het kiezen van een parel

Er zijn veel redenen om een gebruikt voertuig te kopen. Ze zijn betaalbaar, wat betekent dat u mogelijk kunt upgraden naar een nieuw model en dat ze hun waarde meestal goed behouden. U profiteert ook van goedkope verzekeringen en eenvoudigere financiering, waardoor gebruikte voertuigen een uitstekende keuze zijn voor jongeren die vaak te maken hebben met hogere premies en krappere budgetten.

Ondanks alle goede redenen om een gebruikt voertuig te kopen, moet je nog steeds voorzichtig zijn en je huiswerk maken voordat je een auto koopt bij iemand die snel de auto verkopen willen. Om uw beslissing gemakkelijker te maken, volgt u deze vier eenvoudige tips voor het kiezen van een parel.

 

1. Denk na over wat je nodig hebt

Heeft u kinderen? Of huisdieren? Moet u een aanhanger of boot trekken? Rijd je voornamelijk in de stad of op het platteland? Hoeveel ruimte heb je nodig? Wat is echt belangrijk voor jou in een auto?

Het beantwoorden van de belangrijke vragen is de eerste stap om erachter te komen welke gebruikte auto voor u geschikt is. Het kan handig zijn om een ‘must-have’- en’ nice-to-have’-lijst met functies te maken die u zoekt om uw keuzes te beperken. Ga ook na hoeveel is de auto nu waard.

 

2. Bekijk en test de auto

Als u kunt zien voordat u koopt, kijk dan goed binnen en buiten het voertuig om te beslissen of u het uiterlijk en het gevoel van de auto eerst leuk vindt en voer vervolgens een grondige inspectie uit.

Zoek naar roest in de hele auto, controleer of de ruitenwissers, stereo, richtingaanwijzers, remlichten, veiligheidsgordels en dashboardschakelaars werken en in het algemeen in goede staat verkeren. Zet de auto aan en controleer of er waarschuwingslampjes op het dashboard zijn, en controleer of er geen overmatige blauwe rook uit de uitlaat komt.

Ga een eindje rijden en luister naar kloppende, kloppende, rammelende of knarsende geluiden die niet op hun plaats klinken – dit kan op een storing duiden. Als de auto een handgeschakelde versnellingsbak is, schakel dan versnellingen en luister naar knarsende geluiden die erop kunnen duiden dat de versnellingsbak versleten is. Controleer de remmen door lichte druk uit te oefenen op ongeveer 30 km / u – als de auto naar één kant draait, moeten de stuur- of remblokken mogelijk worden gecontroleerd of vervangen.

 

3. Ken de geschiedenis, waarde, conditie en rijkosten van de auto

Koop bij een gerenommeerde lokale dealer zoals Nicholson en we laten u de staat, geschiedenis en bedrijfskosten van het gebruikte voertuig weten. Als u echter privé koopt, moet u ervoor zorgen dat u een derde partij inschakelt om uzelf te beschermen tegen de risico’s van het kopen van een gebruikte auto.